Page 154 - Mücadele Raporu v15 SON
P. 154

Kamu Denetçiliği Kurumu





                     2.1.5-   Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonra-
                            sında su ve deterjanla yıkanmalı ve kullanımına kadar temiz bir
                            ortamda saklanmalıdır.

                     2.1.6-   Misafirin kullandığı tekstil (nevresim, çarşaf, havlu vb.) ürünleri
                            katlanarak bohçalanmalı, bu işlem sırasında toz ve partikül olu-
                            şumuna izin vermeyecek (çırpma ve silkeleme yapılmamalıdır)
                            şekilde toplanmalıdır.

                     2.1.7-   Çarşaf ve havlu gibi tekstil ürünleri ise 60-90o C’de deterjan ile
                            çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.

                     2.1.8-   Havuzların klor düzeylerinin mevzuatta belirlenen düzeyde ol-
                            masına dikkat edilmelidir.


                     2.1.9-   Sauna, masaj salonları, spor salonları ve çocuk kulüpleri mümkün
                            olduğu kadar kullanılmamalıdır. Kullanımı durumunda rezervas-
                            yonla sınırlı sayıda kayıt tutularak kullanılmalı, bu alanların me-
                            kanik temizlikleri ve havalandırmaları düzenli aralıklar ile yapıl-
                            malıdır.

                     2.1.10- Oyun parkları ve çocuk kulüplerinde temizlenmesi zor oyuncak-
                            lar (pelüş hayvan ve top havuzu vb.) bulundurulmamalıdır.

                     2.1.11- Mikroorganizmalara (bakteri, virüs, mantar vb.) yönelik daha et-
                            kili olduğu öne sürülen birtakım özel ürünlerin temizlikte kulla-
                            nılmasının fazladan koruma sağladığına dair bilimsel kanıt yok-
                            tur.

                     2.1.12- Odalarda bulunan klimaların üretici talimatları doğrultusunda
                            düzenli bakım ve onarımlarının yapılması sağlanmalıdır.

                     2.2-  Konaklama tesislerinde konaklayanlar arasında COVID-19 hasta-
                         lığı ile uyumlu şikâyetleri (ateşe eşlik eden öksürük veya solunum
                         sıkıntısı) olan kişiler olması durumunda;

                     2.2.1- Diğer konuklardan ivedilikle ayrılıp, maske takılması sağlanarak
                            sağlık birimine (varsa oteldeki yoksa en yakındaki sağlık birimi)
                            başvurmaları sağlanır.




               154
   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159