Page 154 - Mücadele Raporu v15 SON
P. 154
Kamu Denetçiliği Kurumu
2.1.5- Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonra-
sında su ve deterjanla yıkanmalı ve kullanımına kadar temiz bir
ortamda saklanmalıdır.
2.1.6- Misafirin kullandığı tekstil (nevresim, çarşaf, havlu vb.) ürünleri
katlanarak bohçalanmalı, bu işlem sırasında toz ve partikül olu-
şumuna izin vermeyecek (çırpma ve silkeleme yapılmamalıdır)
şekilde toplanmalıdır.
2.1.7- Çarşaf ve havlu gibi tekstil ürünleri ise 60-90o C’de deterjan ile
çamaşır makinesinde yıkanmalıdır.
2.1.8- Havuzların klor düzeylerinin mevzuatta belirlenen düzeyde ol-
masına dikkat edilmelidir.
2.1.9- Sauna, masaj salonları, spor salonları ve çocuk kulüpleri mümkün
olduğu kadar kullanılmamalıdır. Kullanımı durumunda rezervas-
yonla sınırlı sayıda kayıt tutularak kullanılmalı, bu alanların me-
kanik temizlikleri ve havalandırmaları düzenli aralıklar ile yapıl-
malıdır.
2.1.10- Oyun parkları ve çocuk kulüplerinde temizlenmesi zor oyuncak-
lar (pelüş hayvan ve top havuzu vb.) bulundurulmamalıdır.
2.1.11- Mikroorganizmalara (bakteri, virüs, mantar vb.) yönelik daha et-
kili olduğu öne sürülen birtakım özel ürünlerin temizlikte kulla-
nılmasının fazladan koruma sağladığına dair bilimsel kanıt yok-
tur.
2.1.12- Odalarda bulunan klimaların üretici talimatları doğrultusunda
düzenli bakım ve onarımlarının yapılması sağlanmalıdır.
2.2- Konaklama tesislerinde konaklayanlar arasında COVID-19 hasta-
lığı ile uyumlu şikâyetleri (ateşe eşlik eden öksürük veya solunum
sıkıntısı) olan kişiler olması durumunda;
2.2.1- Diğer konuklardan ivedilikle ayrılıp, maske takılması sağlanarak
sağlık birimine (varsa oteldeki yoksa en yakındaki sağlık birimi)
başvurmaları sağlanır.
154